Εκπαίδευση

 

Τα Γεωπάρκα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εστιασμένων στο γεω-περιβάλλον, αλλά και στην αλληλεπίδραση αβιοτικών και βιολογικών παραμέτρων.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και λαμβάνουν χώρα τόσο στα υπαίθρια πάρκα όσο και στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Σχεδιάζονται ώστε να προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις και εμπειρίες μέσω της βιωματικής προσέγγισης με το Απολιθωμένο Δάσος και τα φυσικά-γεωλογικά μνημεία του νησιού. Μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες τα παιδιά γνωρίζουν τη γεωλογική ιστορία, τα απολιθωμένα οικοσυστήματα και την εξέλιξη της ζωής στο Αιγαίο.

Στις εκπαιδευτικές δράσεις συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από το εξωτερικό.

Παράλληλα οργανώνονται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και διεθνή συνέδρια σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Περισσότερα

 

Εκπαιδευτικό υλικό

Για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών δράσεων έχει δημιουργηθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα

 

Διεθνής Εκπαιδευτική Δράση “I AM GEOPARKER”

 

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα”

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - LESVOS GEOPARK
1