Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής αποτελεί τον επίσημο φορέα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία του υγροτόπου του Κόλπου Καλλονής και την ανάγκη για τη διατήρηση και προστασία του.

 Περιλαμβάνει του εξής χώρους:

  • μόνιμη έκθεση με θέμα τον υγρότοπο και το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ευρύτερης του Κόλπου Καλλονής περιοχής,
  • αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πλήρως εξοπλισμένη για τη διενέργεια παρουσιάσεων, προβολών κ.ά.,
  • γραφεία-βιβλιοθήκη διοίκησης για το προσωπικό και του επισκεπτόμενους επιστήμονες,
  • δωμάτιο φιλοξενίας επισκεπτών επιστημόνων.

Στο ΚΠΕ Καλλονής, πέραν της μόνιμης έκθεσης, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σχετική ενημερωτική προβολή και να προμηθευτεί έντυπο πληροφοριακό υλικό. Επιπρόσθετα και για τους παρατηρητές πουλιών έχει δημιουργηθεί ειδική παρουσίαση με τις απαραίτητες πληροφορίες για την παρατήρηση πουλιών στην περιοχή.

Στους χώρους του Κέντρου υλοποιούνται επίσης (κατόπιν συνεννόησης) ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Κέντρο υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου, και λειτουργεί υπό την επιστημονική επιμέλειά του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Καλλονή Λέσβου, 81107

Τηλ./Fax: 22530 28091

Email: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr

Ωράριο λειτουργίας

Θερινή περίοδος (01/04 – 30/09)

Τρίτη-Κυριακή 09:30-13:30 & 17:00-20:00 – Δευτέρα κλειστά

Το ΚΠΕ είναι κλειστό τις εξής αργίες:

Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια, Καθαρή Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Πρωτομαγιά, Μεγάλη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, 28η Οκτωβρίου, 25η και 26η Δεκεμβρίου.

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - LESVOS GEOPARK
1