skip to Main Content

 

Τα Γεωπάρκα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εστιασμένων στο γεω-περιβάλλον, αλλά και στην αλληλεπίδραση αβιοτικών και βιολογικών παραμέτρων.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και λαμβάνουν χώρα τόσο στα υπαίθρια πάρκα όσο και στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Σχεδιάζονται ώστε να προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις και εμπειρίες μέσω της βιωματικής προσέγγισης με το Απολιθωμένο Δάσος και τα φυσικά-γεωλογικά μνημεία του νησιού. Μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες τα παιδιά γνωρίζουν τη γεωλογική ιστορία, τα απολιθωμένα οικοσυστήματα και την εξέλιξη της ζωής στο Αιγαίο.

Στις εκπαιδευτικές δράσεις συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από το εξωτερικό.

Παράλληλα οργανώνονται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και διεθνή συνέδρια σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Περισσότερα

 

Εκπαιδευτικό υλικό

Για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών δράσεων έχει δημιουργηθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα

Διεθνής Εκπαιδευτική Δράση “I AM GEOPARKER”

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, φορέας διαχείρισης του Γεωπάρκου Λέσβου σε συνεργασία με μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO από την Ισπανία, την Ουρουγουάη, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Κίνα και την Πορτογαλία υλοποιούν το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές «Ι AM A GEOPARKER».

Περισσότερα

 

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» συντονίζεται από το Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλα που βρίσκεται στο νησί της Λέσβου, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την UNESCO «Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / UNESCO Global Geopark» μετά από αίτηση που υπέβαλε ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Περισσότερα

Back To Top