Θαλάσσια περιήγηση στη Νησιώπη

Οι επισκέπτες της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους στη δυτική Λέσβο έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους στην παράκτια ζώνη της νησίδας Νησιώπης και τον κόλπο Σιγρίου, καθώς και το χερσαίο τμήμα της με τα μοναδικά ευρήματα απολιθωμένων δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών. Η μετάβαση των επισκεπτών στη νησίδα Νησιώπη και το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους γίνεται με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής οι επισκέπτες μπορούν μέσα από το γυάλινο πυθμένα του σκάφους «ΝΗΣΙΩΠΗ» να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα, την πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα αλλά και τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και γεωτόπους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΠΗ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία θαλάσσιας περιήγησης στο θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, ένα μοναδικό Φυσικό Μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση και ιδιαίτερη περιβαλλοντική, επιστημονική και εκπαιδευτική αξία.

Εντυπωσιακοί απολιθωμένοι κορμοί δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών, απόκρημνες ακτές, μεγάλα τεκτονικά ρήγματα, εντυπωσιακές παράκτιες γεωμορφές και στρώματα ηφαιστειακών πετρωμάτων που εμφανίζονται στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης αλλά και η πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα προσφέρουν στους συμμετέχοντες ανεπανάληπτες εμπειρίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Τηλ.: 2253054434 / 2251047033

E-mail: lesvospf@otenet.gr

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - LESVOS GEOPARK