skip to Main Content

Ιστιοπλοΐα
Θαλάσσιο Καγιάκ
Ιστιοπλοΐα
Κατάδυση
Ξενάγηση στη Νησιώπη
Wind Surf
Ιστιοπλοΐα
Κατάδυση
Ιστιοπλοΐα
Θαλάσσιο Καγιάκ
Ιστιοπλοΐα

Καταδύσεις

H μεγάλη ακτογραμμή του νησιού της Λέσβου σε συνδυασμό με τον τεράστιο πλούτο του βυθού της δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για όσους αναζητούν τη μαγεία της υποβρύχιας εξερεύνησης. Ναυάγια, πολύχρωμα κοράλλια, πλούσιο ζωικό βασίλειο και η μοναδική μορφολογία του βυθού δημιουργούν δεκάδες προορισμούς κατάλληλους για καταδύσεις.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ:

Lesvos Scuba Oceanic Centre

Το κέντρο καταδύσεων Lesvos Scuba Oceanic Centre λειτουργεί στο νησί της Λέσβου από το 2002 από το Yako II Beach Bar που βρίσκεται στην παραλία της Πέτρας και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατάδυσης σε ντόπιους και επισκέπτες.

Οι εκπαιδευτές του είναι εξειδικευμένοι και επίσημα αναγνωρισμένοι από την Ελληνική Κυβέρνηση και το PADI – CMAS.

Το Lesvos Scuba Oceanic Centre ακολουθεί το PADI εκπαιδευτικό σύστημα και τα πρότυπα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο αρχάριων όσο και έμπειρων δυτών. Όλα τα μαθήματα υποστηρίζονται πλήρως με εκπαιδευτικό υλικό (εκπαιδευτικά εγχειρίδια, CD, DVD).

Χρησιμοποιείται Scubapro καταδυτικός εξοπλισμός (ρυθμιστές, BCD, στολές κ.λπ.).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Lesvos Scuba Oceanic Centre
Τηλ. 6945998764, 6981026085
E-mail: info@lesvoscuba.gr

 

Ιστιοπλοΐα

Η Λέσβος είναι ένα νησί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους έμπειρους ιστιοπλόους, αλλά και για τους ανθρώπους που απλά θέλουν να κάνουν μία ιστιοπλοϊκή βόλτα γύρω από το νησί. Τα πεντακάθαρα νερά της Λέσβου, οι αναρίθμητοι ανεξερεύνητοι κόλποι, τα γραφικά θαλασσινά τοπία αλλά και η δυνατότητα για ψάρεμα, καταδύσεις και πολλές περιπέτειες συνθέτουν από τις πιο ονειρεμένες και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Στη Λέσβο οι φίλοι του ανέμου και της θάλασσας μπορούσαν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες που χαρίζει η ιστιοπλοΐα.

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.) ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό να αναδείξει και να διαδώσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες που ζούνε στη Λέσβο. Η έδρα του είναι στην Παναγιούδα Μυτιλήνης και παράρτημά του έχει στη μαρίνα Μυτιλήνης. Για όλους όσους θέλουν να μάθουν ιστιοπλοΐα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης λειτουργεί Σχολές εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά και για ενήλικες. Οι Σχολές περιλαμβάνουν τμήματα όλων των επιπέδων από αρχάριους, αλλά και αγωνιστικές ομάδες. Ο Ι.Ο.Μ. διεξάγει περιφερειακούς και διασυλλογικούς αγώνες τόσο ανοιχτής θαλάσσης, όσο και ιστιοπλοΐας ολυμπιακών διαδρομών και συμμετέχει με σκάφη και πληρώματά του σε σημαντικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
E-mail: info@i-o-m.gr

 

Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

Ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (Λ.Ο.Ι.Α.Θ.) ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό οι φίλοι του ανέμου και της θάλασσας να μπορούν να απολαύσουν ανεπανάληπτες περιπέτειες και εμπειρίες, να γνωρίσουν την τέχνη της ιστιοπλοΐας και τις δυνατότητές της, να μπορούν να ανοίγουν πανιά για άλλες θάλασσες. Βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης και λειτουργεί σχολή με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα δύο φορές το χρόνο. Διαθέτει σημαντικό αριθμό ναυταθλητικών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης και διοργανώνει κάθε χρόνο τον αγώνα «Περίπλους Λέσβου», ενώ συμμετέχει σε αγώνες άλλων ομίλων και στέλνει ικανοποιητικό αριθμό σκαφών στην Aegean Regata.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης
Τηλ.: 22510 20204
E-mail: info@oscl.gr

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ:

ALTERNATIVE SAILING

Η ALTERNATIVE SAILING λειτουργεί στη Λέσβο με βάσεις στη Μαρίνα Μυτιλήνης και το λιμάνι του Μολύβου.

Τα ταξίδια της είναι ένας συνδυασμός της ιστιοπλοΐας με τα όσα πλουσιοπάροχα παρέχει η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο.  Εκτός από τις συγκινήσεις ενός ημερήσιου ή πολυήμερου ταξιδιού με τα πανιά και τον άνεμο, τα παιχνίδια του ήλιου και των κυμάτων της θάλασσας, τα γραφικά λιμανάκια, τους μικρούς, απρόσιτους από τη στεριά όρμους, τα πολυάριθμα νησάκια, η ALTERNATIVE SAILING σας ταξιδεύει στις γεύσεις, τη βιοποικιλότητα και τον πολιτισμό της Λέσβου με στόχο να σας προσφέρει βιωματικές εμπειρίες.

Η ALTERNATIVE SAILING συνεργάζεται με φορείς και άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο σχεδιασμό ταξιδιών όπου συνδυάζονται η ιστιοπλοΐα με την ποδηλασία, τις καταδύσεις, την παρατήρηση πουλιών και της άγριας χλωρίδας, την πεζοπορία, την ορειβασία και πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η Φύση της Λέσβου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ALTERNATIVE SAILING
Τηλ. 6974792050, 6978893703
E-mail: info@alternativesailing.gr

 

Wind surf – Kite surf

Για τους λάτρεις των Wind surf και Kite surf σίγουρα θα βρείτε μια παραλία στη Λέσβο που να σας ταιριάζει από όπου κι αν φυσάει. Επιπλέον, στο βόρειο άκρο του κόλπου στο Σίγρι λειτουργεί το Sigri Surf που προσφέρει και υπηρεσίες εκμάθησης όλων των επιπέδων εκπαιδευομένων. Η ανέγγιχτη φύση σε συνδυασμό με τις ιδανικές συνθήκες και τα πεντακάθαρα νερά της Λέσβου προσφέρουν στους συμμετέχοντες ανεπανάληπτες εμπειρίες.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Wind surf – Kite surf:

Το Sigri Surf βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κόλπου του Σιγρίου, ένα ιδανικό μέρος για μάθηση και παράλληλα ένα ασφαλές σημείο καθώς απέναντι βρίσκεται η νησίδα Νησιώπη, η οποία παρέχει την απαραίτητη προστασία προς το Αιγαίο Πέλαγος.

Το Sigri Surf δραστηριοποιείται επίσης στον αμμώδη κόλπο του Λιμένα με τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Λόγω της μεγάλης αμμώδους παραλίας προσφέρει μια τέλεια είσοδο στο νερό και άφθονο χώρο στην παραλία και είναι ιδανικό μέρος για τα πρώτα βήματα εκμάθησης kite surf αλλά και ιδανικό μέρος για προχωρημένους kiters.

Το Sigri Surf προσφέρει μαθήματα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους, είτε σε ομάδες ή ιδιαίτερα μαθήματα. Προσφέρει επίσης Kite σαφάρι σε δύο κόλπους κατόπιν αιτήματος αλλά συμμετοχής σε άλλες δραστηριότητες όπως SUP και ποδηλασία μαζί με το windsurfing.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Sigri Surf
Τηλ.: 22530 54600, 0043(0)6767634480
E-mail: info@sigrisurf.com

 

Θαλάσσιο καγιάκ

Οι θάλασσες του Γεωπάρκου Λέσβου είναι ιδανικές για θαλάσσιο καγιάκ. Στη Λέσβο υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης καγιάκ και με τη βοήθεια συνοδού η δυνατότητα διάσχισης των θαλασσών της Λέσβου αλλά και η προσέγγιση λιγότερο δημοφιλών παραλιών.

Διοργανώνονται επίσης πολυήμερες εκδρομές, διάρκειας από μία έως δύο εβδομάδες. Τα καγιάκ είναι κλειστού τύπου, ενός ή δύο ατόμων, κατάλληλα για μεγάλες αποστάσεις, αλλά και για τη μεταφορά των απαραίτητων εφοδίων για το ταξίδι.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΑΓΙΑΚ:

PANDORA TRAVEL LESVOS
Το PANDORA TRAVEL LESVOS οργανώνει αξέχαστες περιηγήσεις στη φύση που καλύπτουν όλο το νησί της Λέσβου. Κάνοντας όποιο συνδυασμό δραστηριοτήτων επιθυμείτε, μπορείτε να εξερευνήσετε την ομορφιά της φύσης της Λέσβου μέσα από μια εξατομικευμένη περιπέτεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ.: 22520 42080, 6986729992
E-mail: info@pandoralesvos.com

 

Θαλάσσια σπορ

Στην περιοχή της Ερεσού, των Βατερών, του Μολύβου υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο αθλητισμό.

Οι εκπαιδευτές είναι έμπειροι και καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσιο σκι, ιπτάμενο αλεξίπτωτο, ποδήλατα, κανό, σαμπρέλες, μπανάνες, fly fish και πολλά άλλα διασκεδαστικά αθλήματα.

 

Θαλάσσια περιήγηση στη Νησιώπη

Οι επισκέπτες της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους στη δυτική Λέσβο έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους στην παράκτια ζώνη της νησίδας Νησιώπης και τον κόλπο Σιγρίου, καθώς και το χερσαίο τμήμα της με τα μοναδικά ευρήματα απολιθωμένων δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών. Η μετάβαση των επισκεπτών στη νησίδα Νησιώπη και το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους γίνεται με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής οι επισκέπτες μπορούν μέσα από το γυάλινο πυθμένα του σκάφους «ΝΗΣΙΩΠΗ» να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα, την πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα αλλά και τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και γεωτόπους.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΠΗ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία θαλάσσιας περιήγησης στο θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, ένα μοναδικό Φυσικό Μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση και ιδιαίτερη περιβαλλοντική, επιστημονική και εκπαιδευτική αξία.

Εντυπωσιακοί απολιθωμένοι κορμοί δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών, απόκρημνες ακτές, μεγάλα τεκτονικά ρήγματα, εντυπωσιακές παράκτιες γεωμορφές και στρώματα ηφαιστειακών πετρωμάτων που εμφανίζονται στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης αλλά και η πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα προσφέρουν στους συμμετέχοντες ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των συμμετασχόντων στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου και επιβιβάζονται στο ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Οι οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πυθμένα και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Τηλ.: 22530 54434 / 22510 47033
E-mail: lesvospf@otenet.gr

Back To Top