Ιστιοπλοΐα

Η Λέσβος είναι ένα νησί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους έμπειρους ιστιοπλόους, αλλά και για τους ανθρώπους που απλά θέλουν να κάνουν μία ιστιοπλοϊκή βόλτα γύρω από το νησί.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης

Για όλους όσους θέλουν να μάθουν ιστιοπλοΐα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης λειτουργεί Σχολές εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά και για ενήλικες. Οι Σχολές περιλαμβάνουν τμήματα όλων των επιπέδων από αρχάριους, αλλά και αγωνιστικές ομάδες. Ο Ι.Ο.Μ. διεξάγει περιφερειακούς και διασυλλογικούς αγώνες τόσο ανοιχτής θαλάσσης, όσο και ιστιοπλοΐας ολυμπιακών διαδρομών και συμμετέχει με σκάφη και πληρώματά του σε σημαντικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

E-mail: info@i-o-m.gr

Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

Ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (Λ.Ο.Ι.Α.Θ.) ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό οι φίλοι του ανέμου και της θάλασσας να μπορούν να απολαύσουν ανεπανάληπτες περιπέτειες και εμπειρίες, να γνωρίσουν την τέχνη της ιστιοπλοΐας και τις δυνατότητές της, να μπορούν να ανοίγουν πανιά για άλλες θάλασσες. Βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης και λειτουργεί σχολή με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα δύο φορές το χρόνο. Διαθέτει σημαντικό αριθμό ναυταθλητικών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης και διοργανώνει κάθε χρόνο τον αγώνα «Περίπλους Λέσβου», ενώ συμμετέχει σε αγώνες άλλων ομίλων και στέλνει ικανοποιητικό αριθμό σκαφών στην Aegean Regata.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

Τηλ.: 22510 20204

E-mail: info@oscl.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ:

ALTERNATIVE SAILING

Η ALTERNATIVE SAILING λειτουργεί στη Λέσβο με βάσεις στη Μαρίνα Μυτιλήνης και το λιμάνι του Μολύβου.

Η ALTERNATIVE SAILING συνεργάζεται με φορείς και άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο σχεδιασμό ταξιδιών όπου συνδυάζονται η ιστιοπλοΐα με την ποδηλασία, τις καταδύσεις, την παρατήρηση πουλιών και της άγριας χλωρίδας, την πεζοπορία, την ορειβασία και πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η Φύση της Λέσβου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ALTERNATIVE SAILING

Τηλ. 6974792050, 6978893703

E-mail: info@alternativesailing.gr

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - LESVOS GEOPARK