Θαλάσσια Περιήγηση

http://Θαλάσσια%20περιήγηση%20στη%20Β.%20Λέσβο

Θαλάσσια περιήγηση στη Β. Λέσβο

http://Θαλάσσια%20περιήγηση%20στη%20Β.%20Λέσβο

Θαλάσσια περιήγηση στη Β. Λέσβο

http://Απολιθωμένος%20κορμός%20στη%20Νησιώπη

Απολιθωμένος κορμός στη Νησιώπη

http://Ξενάγηση%20στη%20Νησιώπη

Ξενάγηση στη Νησιώπη

http://Εναέρια%20λήψη%20Νησιώπης

Εναέρια λήψη Νησιώπης

http://Παράκτια%20ζώνη%20Νησιώπης

Παράκτια ζώνη Νησιώπης

Παράκτια ζώνη Σιγρίου - Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Οι επισκέπτες της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους, στην παράκτια ζώνη της νησίδας Νησιώπης, καθώς και το χερσαίο τμήμα της με τα μοναδικά ευρήματα απολιθωμένων δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών. Η μετάβαση των επισκεπτών στη νησίδα Νησιώπη και το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους γίνεται με το ειδικό σκάφος που προμηθεύτηκε το Μουσείο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν μέσα από το γυάλινο πυθμένα του να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα αλλά και τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και δομές.

Η Νησιώπη ή Μεγαλονήσι είναι η νησίδα που κλείνει από δυτικά τον κόλπο του Σιγρίου και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.

Στη νησίδα Νησιώπη έχουν καταγραφεί, ανασκαφεί και συντηρηθεί εντυπωσιακά χερσαία και θαλάσσια τμήματα απολιθωμένων κορμών. Σχεδόν σε όλη την έκταση του νησιού εκατοντάδες απολιθωμένοι κορμοί δένδρων, ιστάμενοι ή κατακείμενοι, με εντυπωσιακούς χρωματισμούς, συμπληρώνουν την εικόνα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η μεγάλη συγκέντρωση φυτικών απολιθωμάτων στη Νησιώπη την καθιστά ένα μοναδικό γεώτοπο.

Στη δυτική πλευρά του νησιού έχουν αποκαλυφθεί γιγαντιαίοι κορμοί κωνοφόρων (προγονικές μορφές Σεκόιας) αλλά και αγγειόσπερμων δένδρων που κείτονται στην ακρογιαλιά. Στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί, εμφανίζονται επίσης δεκάδες απολιθωμένοι κορμοί δένδρων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πληροφορίες:

 

Παράκτια ζώνη Βόρειας Λέσβου

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της παράκτιας ζώνης και να απολαύσουν το κολύμπι σε παραλίες που η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη, διοργανώνεται μεγάλη ποικιλία ημερήσιων εκδρομών σε πολλά σημεία του βόρειου τμήματος του νησιού με καραβάκια με σημείο αφετηρίας τον Μόλυβο.

Πληροφορίες

 

Παράκτια ζώνη Πλωμαρίου

Σχεδόν καθημερινά στις 10.00 το πρωί αναχωρεί από το λιμανάκι του Πλωμαρίου σκάφος, με το οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την Παναγία Κρυφτή, την παραλία των Βατερών, την παραλία Τάρτι, καθώς και τον Άγιο Φωκά και να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές του νότιου τμήματος του νησιού.

Πληροφορίες:

  • Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου, Πλωμάρι Λέσβου, ΤΚ 81200, τηλ.: (+30) 22520 32296, (+30) 6977432878
ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - LESVOS GEOPARK
  • 1