skip to Main Content

Από το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου
Από το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου
Από το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου
Από το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου
Από το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου
Τα Μονοπάτια της Λάβας
Διαδρομές στον Ελαιώνα της Λέσβου
Διαδρομές στον Ελαιώνα της Λέσβου

Τα Μονοπάτια της Λάβας

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει χαράξει στη δυτική Λέσβο ένα δίκτυο περιπατητικών διαδρομών που ενώνουν τους γεώτοπους με την ονομασία «Τα Μονοπάτια της Λάβας». Οι περιοχές των διαδρομών παρουσιάζουν ιδιαίτερο γεωλογικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον.
Οι διαδρομές διαθέτουν σήμανση ανά 500 μέτρα, έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες και έχουν κατασκευαστεί θέσεις ανάπαυσης.
Από τις κύριες διαδρομές – άξονες ξεκινούν περιπατητικές διαδρομές που περιλαμβάνουν:

  • Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους – Ερεσός, μήκος διαδρομής 6,5 χμ.
  • Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους – Πάρκο Χαμανδρούλας – Τσιχλιώντας – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μήκος διαδρομής 13 χμ.
  • Σίγρι – Πάρκο Σιγρίου – Πάρκο Πλάκας – Ερεσός, μήκος διαδρομής 15 χμ.
  • Γαβαθάς – Λάψαρνα, μήκος διαδρομής 7 χμ.
  • Λυγερή – Λάψαρνα, μήκος διαδρομής 6 χμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ»:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Τηλ. 22510 47033, 22530 54434
E-mail: lesvospf@otenet.gr

 

Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών Λέσβου

Στη Λέσβο ξεδιπλώνεται σήμερα ένα Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ Α.Ε).

Πρόκειται για 18 μονοπάτια που καλύπτουν όλο το νησί και επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες τους.

Επισκεφθείτε λοιπόν τα πανέμορφα δάση, τους καστανιώνες, τα μονοπάτια της ελιάς, της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, περπατήστε στο πλακόστρωτο της «πατουμένης», της Αγιάσου, χαρείτε τα δροσερά νερά των κόλπων της Γέρας και της Καλλονής κάτω από την σκιά των ατελείωτων ελαιώνων, γνωρίστε τη μοναδικότητα της φύσης του Απολιθωμένου Δάσους, το αγέρωχο κάστρο του Μολύβου, παρατηρήστε τα σπάνια πουλιά στους υγροβιότοπους, περιδιαβείτε τα παραδοσιακά χωριά, ξεκουραστείτε στα παραδοσιακά καφενεία, αναζωογονηθείτε στις ιαματικές πηγές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΝΗΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ Α.Ε.)
Τηλ. 22510 29400
E-mail: inquiries@etal-sa.gr

 

Περιπατητικές Διαδρομές Μολύβου

Ένα μοναδικής ομορφιάς Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών μπορούν να ανακαλύψουν οι περιπατητές στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου. Πανέμορφα τοπία, χλωρίδα και πανίδα, στοιχεία της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, παραδοσιακά χωριά και καφενεία, ιαματικές πηγές, κοιλάδες, ξωκλήσια και πολλές ακόμα διαφορετικές εικόνες εναλλάσσονται ασταμάτητα χαρίζοντας στους επισκέπτες τους ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Πρόκειται για μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας, τα οποία έχουν σημανθεί από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου και στα έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τον περιπατητή.

Για την διευκόλυνση των περιπατητών έχει εκδοθεί καλαίσθητο έντυπο φυλλάδιο-χάρτης που περιέχει αναλυτική περιγραφή για τις προτεινόμενες περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, χλωρίδα-πανίδα διαδρομής κ.ά.) για τον επισκέπτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ – ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας
Τηλ. 22530 71990
E-mail: info@visitmolivos.com

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

 

ΟΡΕΙΑΣ – ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΟΡΕΙΑΣ καλεί τους φίλους του να απολαύσουν τη φύση και να ανακαλύψουν τη λεσβιακή ύπαιθρο, να ασκηθούν ευχάριστα και να θαυμάσουν τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Λέσβου, να γευτούν τα τοπικά εδέσματα, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με χορό και τραγούδι αλλά και να φωτογραφίσουν τα μικρά και μεγάλα θαύματα γύρω μας.

Σκοπός του “ΟΡΕΙΑΣ” είναι η συστηματική καλλιέργεια και διάδοση των γενικών αρχών της ορειβασίας και της πεζοπορίας με όλες τις εκφάνσεις τους (αναβάσεις, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις, συντήρηση και φροντίδα μονοπατιών κ.ά.), με τη σπηλαιολογία όπως και με κάθε φυσική δραστηριότητα που σχετίζεται με το περιβάλλον και την οικολογία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

ΟΡΕΙΑΣ – Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου
Τηλ. 6974118668
E-mail: oreias@gmail.com

 

DISA TRAVEL

Η πεζοπορία στη Λέσβο είναι πάντα μια περιπέτεια καθώς υπάρχουν τόσα πολλά να δει κανείς και τόσα πολλά να απολαύσει και να βιώσει στην αυθεντική εξοχή της Λέσβου. Το DISA-Travel οργανώνει για τους περιπατητές της Λέσβου όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές σε διάφορες περιοχές του νησιού, όλες τις εποχές του έτους. Μέσα από τις διαδρομές οι περιπατητές μπορούν να απολαύσουν τα πλούσια δάση από πεύκα, τις όμορφες παραλίες, τη φανταστική θέα, να γνωρίζουν τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, τα όμορφα χωριά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τις ταβέρνες με νόστιμα τοπικά εδέσματα, αλλά και όλα τα μικρά και μυστικά μέρη που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.

Τηλ.: 0049 172 8022147, 0030 698 6637872
E-mail: disa-travel@web.de

Back To Top