#

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί με την ευθύνη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στο Κέντρο μπορείτε να ενημερωθείτε για την πλούσια και ιδιαίτερη φύση του Κόλπου Καλλονής αλλά και ολόκληρης της Λέσβου.

Στους χώρους του (μόνιμη έκθεση, προβολές) αλλά και έξω, στο πεδίο, το ΚΠΕΝ Καλλονής οργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο μια σειρά από δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ενημέρωση, ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος και φύσης. Τέλος το ΚΠΕΝ Καλλονής συντονίζει και υλοποιεί επιστημονικό έργο καταγραφής και παρακολούθησης των στοιχείων περιβάλλοντος του Κόλπου Καλλονής (κατάσταση υγροτόπων, πληθυσμοί πουλιών κλπ) και στη συνέχεια προωθεί τη διάχυσή τους στα ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα.

Η μόνιμη έκθεση αποτελείται από πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, ομοιώματα, μουσειοσκευές προσομοίωσης και βιτρίνες εκθεμάτων με θέμα τη φύση του Κόλπου Καλλονής αλλά και της Λέσβου γενικότερα.

Εκτενής αναφορά γίνεται στη γεωλογία του νησιού, τη δημιουργία και σημασία των υγρότοπων, τον πλούτο της θαλάσσιας περιοχής του Κόλπου Καλλονής (δίθυρα, ψάρια κ.ά.), τα φυσικά οικοσυστήματα της Λέσβου, χαρακτηριστικά είδη ζώων και φυτών, ανθρωπογενείς δραστηριότητες και ιστορία.

Προτεινόμενος χρόνος περιήγησης: 45′

Υπάρχει η δυνατότητα καθοδηγούμενης παρουσίασης της έκθεσης σε ομάδες επισκεπτών ή σχολεία ενώ τμήματα της έκθεσης χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά παιχνίδια.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής διοργανώνει συστηματικά εκδηλώσεις με αφορμή διεθνείς εορτασμούς με θέμα το περιβάλλον και τη φύση. Παρουσιάσεις, προβολές, ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικά δελτία στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο κ.ά.

 

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Στοιχεία επικοινωνίας

Τοποθεσία

Σκάλα Καλλονής, Λέσβος, ΤΚ 81107

Ιστοσελίδα  www.lesvosbirds.gr

Τηλέφωνα

+30-22530-28091 | Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

+30-22510-47033 | Κέντρο Πληροφόρισης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

+30-22530-54434 | Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου- Σίγρι

Email

info@kpenkallonis.gr

kpen@lesvosmuseum.gr

lesvospf@otenet.gr

Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο