#

Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Λέσβου και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε 7 λόφους. Το παραδοσιακό στοιχείο, καθώς και η πλούσια ιστορία της πόλης είναι εμφανή και αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική και τα μνημεία της πόλης.

Το Βυζαντινό Κάστρο που κτίστηκε από τον αυτοκράτορα  Ιουστινιανό δεσπόζει στην περιοχή της Επάνω Σκάλας. Το αρχαίο θέατρο, το Ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κοντινό οικισμό της Μόριας, ο ναός του Αγίου Θεράποντα και η Μητρόπολη  με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους, το Γενί Τζαμί είναι μόνο μερικά από τα μνημεία της πόλης που μαρτυρούν τις διαφορετικές φάσεις της ιστορίας της.

Επιπλέον, τα Νεοκλασικά κτίρια που στολίζουν την πόλη αναδεικνύουν  την εξαιρετική οικονομική της ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Γύρω από το λιμάνι βρίσκονται τα επιβλητικά κτίρια του νομαρχιακού μεγάρου, του δημαρχείου και των δικαστηρίων, ενώ η παλιά πόλη χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια.

Τα Μουσεία της Μυτιλήνης και της ευρύτερης περιοχής αξίζουν επίσης την προσοχή και τον χρόνο του επισκέπτη: το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό, το Μουσείο Θεόφιλου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Πινακοθήκη.

Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο