Αρχική 5 Δραστηριότητες Υπαίθρου 5 Θερμές Πηγές Γέρας

Θερμές Πηγές Γέρας

Θερμές Πηγές Κόλπου Γέρας «ΘΕΡΜΑ»

Οι θερμές πηγές «Θέρμα» αναβλύζουν μέσα σε νεογενή ιζήματα που περιλαμβάνουν στρώματα αργίλου και ψαμμίτες. Η ανάβλυση του νερού γίνεται μέσω του μεγάλου ρήγματος με διεύθυνση ΒΔ-ΝΑ που οριοθετεί την ανατολική ακτή του κόλπου Γέρας και εμφανίζει εντυπωσιακές κατοπτρικές επιφάνειες. Η θερμοκρασία του νερού είναι 39,7°C και ραδιενέργεια 1,8. Η πηγή ορίζεται ως χλωριονατριούχος και στο νερό περιέχονται χλωριούχο αμμώνιο, βρωμιούχο νάτριο, νιτρικό κάλιο, χλωριούχο ασβέστιο, χλωριούχο μαγνήσιο κλπ. Συστήνεται για την θεραπεία ρευματισμών, αρθρίτιδας, ψαμμιάσεις, βρογχίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις και άλλα.

 

Therma Spa

Η επιχείρηση  ξανασυστήνει το θερμαλισμό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου προσφέροντας υπηρεσίες λουτροθεραπείας στο ιδιαίτερο περιβάλλον των ακτών του Κόλπου Γέρας.

Tο ιαματικό νερό, που θα απολαύσετε στο λουτρό σας, ξεκινά την πορεία του προς την επιφάνεια από βάθος 2.500 μέτρων, από τα έγκατα της γης και αναβλύζει σαν αρτεσιανό σε θερμοκρασία 39.5 βαθμούς Κελσίου, κοντά στον χώρο των Ιαματικών Λουτρών. Στην μακρινή του πορεία μέσα στην γη διαπερνά διάφορα πετρώματα, που το εμπλουτίζουν σε πολύτιμα για την υγεία συστατικά. Το ιαματικό νερό, όπως ακριβώς βγαίνει από την γη, οδηγείται στις δύο πισίνες του Λουτρού, χωρίς καμία πρόσμιξη, μια που η θερμοκρασία του είναι ιδανική για το ανθρώπινο σώμα.

Πληροφορίες:

ΘERMASPA

7ο χλμ. Μυτιλήνης – Καλλονής

Τηλ.: 2251041503/ 6944051212

E-mail: contact@thermaspalesvos.com

www.thermaspalesvos.com

Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο